Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Spanyol gyöngytyúk recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 db gyöngytyúk
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 dl fehérbor
  • 1 dl olaj
  • só
  • 4 babérlevél

Elkészítése

A tyúkot hosszában kettévágjuk. Egy mély tűzálló tálat szalonnaszeletekkel kibélelünk, majd egy sor karikákra vágott hagymát terítünk rá. A félbevágott tyúkot a hagymára fektetjük, mellédobjuk a fokhagymagerezdeket és a babérleveleket. Csak akkor sózzuk meg, ha a szalonna nem túl sós.

Az olajjal és a borral meglocsoljuk a tyúkot, majd a tálat lefedjük fedővel vagy alufóliával. 1,5 órán keresztül pároljuk a sütőben, közben egyszer megfordítjuk a tyúkot, hogy egyenletesen puhuljon.

Amikor a hús már jó puha, kivesszük, felszeleteljük, és a levét sűrűre forraljuk. Végül a sűrített levet a húsra szűrjük. Burgonyafánkkal tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/spanyol-gyongytyuk/