Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Spárgás csirke recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1,5 kg csirkehús
  • 0,5 kg spárga
  • 10 dkg vaj
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 1 dl tejföl
  • só
  • 1 csipet cukor

Elkészítése

A vajat megforrósítjuk, a besózott húsdarabokat megforgatjuk benne, mellédobjuk a megtisztított, hüvelyknyi darabokra vágott spárgát, és egy kevés vízben, egy csipet cukorral meg sóval ízesítve, fedő alatt, puhára pároljuk.

Amikor a hús már jó puha, a maradék vajból és a lisztből világos rántást készítünk, és annyi vízzel engedjük fel, hogy paprikás csirke sűrűségű levet kapjunk. Beletesszük a tejfölt, a húsra öntjük, és felforraljuk.

Ha erősítő étrendben adjuk, még egy tojássárgájával is dúsíthatjuk a mártást, de azzal már nem forraljuk, csak melegítjük.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/spargas-csirke/