Elkészítése
Az előkészítéshez a csirkemelleket szétnyitjuk, kiklopfoljuk, sózzuk, és megszórjuk szárnyas fűszerrel. Kevés olajon elősütjük őket, csak fehéredésig, mert még sütni fogjuk.
Elkészítjük a besamelt: a tejet felforraljuk, közben a vajat felolvasztjuk, és megfuttatjuk rajta a lisztet, de nem pirítjuk meg. Felöntjük a tejjel, és habverővel kevergetve addig forraljuk, amíg besűrűsödik. Sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük.
A spárgát megtisztítjuk, és vajon vagy párolóedényben, gőz felett félpuhára pároljuk, ételízesítővel és borssal ízesítve.
A csirkemelleket kiolajozott tepsibe vagy tűzálló tálba fektetjük egymás mellé, mindegyikre 4-5 szál spárgát helyezünk. Habzsákkal vagy kanállal ráhalmozzuk a besamelt, majd mindegyikre egy-egy szelet sonkát és sajtot teszünk.
Előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
