Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Spárgás csirkemell csőben sütve recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 db csirkemellfilé
  • 2 csomag zöld spárga
  • 5 dkg vaj
  • 4 szelet trappista sajt
  • 4 szelet sonka

A besamelhez

  • 0,5 liter tej
  • 12 dkg vaj (vagy margarin )
  • 10 dkg finomliszt
  • só
  • őrölt fehérbors
  • ételízesítő
  • étolaj
  • szárnyas fűszerkeverék

Elkészítése

Az előkészítéshez a csirkemelleket szétnyitjuk, kiklopfoljuk, sózzuk, és megszórjuk szárnyas fűszerrel. Kevés olajon elősütjük őket, csak fehéredésig, mert még sütni fogjuk.

Elkészítjük a besamelt: a tejet felforraljuk, közben a vajat felolvasztjuk, és megfuttatjuk rajta a lisztet, de nem pirítjuk meg. Felöntjük a tejjel, és habverővel kevergetve addig forraljuk, amíg besűrűsödik. Sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük.

A spárgát megtisztítjuk, és vajon vagy párolóedényben, gőz felett félpuhára pároljuk, ételízesítővel és borssal ízesítve.

A csirkemelleket kiolajozott tepsibe vagy tűzálló tálba fektetjük egymás mellé, mindegyikre 4-5 szál spárgát helyezünk. Habzsákkal vagy kanállal ráhalmozzuk a besamelt, majd mindegyikre egy-egy szelet sonkát és sajtot teszünk.

Előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/spargas-csirkemell-csoben-sutve/