Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csirkemell

Szárnyas receptek

Spenótos csirkealagút

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 30-35 dkg csirkemell 3 ek zabpehely 1 tojás 2 ek tejföl 10 dkg reszelt sajt 1 magyaros tömlős krémsajt só, bors petrezselyemzöld 1 csipetnyi szárított lestyánlevél fokhagymás borskeverék 5-6 szelet pulykasonka 30 szelet kolbász karika 12-14 db nagy spenótlevél 2 ek olívaolaj 5-6 aszalt paradicsom ( olívaolajos) Elkészítése: Megmossuk, majd ujjnyi csíkokra feldaraboljuk a […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
65 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
birosari
Beküldte: 2017.10.31.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 30-35 dkg csirkemell
  • 3 ek zabpehely
  • 1 tojás
  • 2 ek tejföl
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1 magyaros tömlős krémsajt
  • só, bors
  • petrezselyemzöld
  • 1 csipetnyi szárított lestyánlevél
  • fokhagymás borskeverék
  • 5-6 szelet pulykasonka
  • 30 szelet kolbász karika
  • 12-14 db nagy spenótlevél
  • 2 ek olívaolaj
  • 5-6 aszalt paradicsom ( olívaolajos)


Elkészítése:

Megmossuk, majd ujjnyi csíkokra feldaraboljuk a húst. Sózzuk, fokhagymás borssal meghintjük.

Elkészítjük az öntetet: összekeverjük a tejfölt a tojással, krémsajttal, a reszelt sajt felével, zabpehellyel és sózzuk, borsozzuk, majd beletesszük a szárított petrezselyemzöldet, csipetnyi lestyánt. Feldarabolunk 2-3 szárított paradicsomot és a csirkemellel együtt a tejfölös masszához keverjük.

Egy kis lábasba vizet teszünk forrni, amibe belemártunk néhány spenótlevelet (de nem főzzük), majd papírtörlőre szedjük, hogy megszáradjon.

Egy őzgerincformát sütőpapírral kibélelünk és olívaolajjal jól megkenjük. Elkezdjük rétegezni a hozzávalókat, az aljára teszünk néhány kolbászkarikát (nálam kb 10), majd erre ráfektetünk 5-6 szelet pulykasonkát (vagy gépsonkát), ráhelyezzük a lecsepegtetett spenótleveleket, erre ismét kolbászkarikákat rakunk, végül ráöntjük a csirkemellet. A tetejét megrakjuk mozzarella golyóval, 5-6 szelet kolbásszal illetve aszalt paradicsommal.

180 fokos sütőben sütjük ameddig a teteje elkezd pirulni (kb 40 perc). Én az őzgerincformát egy sütőtepsire rakom,ha esetleg nedvesség kifolyna, ne menjen a sütőbe.

Amikor a teteje kezd pirulni, a tepsire borítom és gazdagon meghintjük reszelt sajttal. Visszatoljuk a sütőbe és addig sütjük, ameddig szép színe lesz.

Sütés után 10 percig pihentetjük és utána szeleteljük.
[box style=”info”]Aki szeretné tehet bele több spenótot. Hidegtálon is finom.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
birosari
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is