Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Spenótos csirkemell carbonara ágyon recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 szelet csirkemellfilé
  • 50 dkg mirelit spenót
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 100 g vaj
  • 1 csomag makaróni tészta
  • 12 dkg kolozsvári szalonna
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 15 dkg érett, ízletes sajt
  • 1 dl főzőtejszín
  • 1 dl víz
  • 1 darab erőleves kocka
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • csipet cayenne bors (opcionális)
  • só
  • bors

Elkészítése

Egy lábosban a vajon megpirítjuk a zúzott fokhagymát, hozzáadjuk a felengedett és kicsepegtetett spenótot, ízesítjük sóval, borssal és 6-8 perc alatt összepároljuk, végül egy szűrőbe téve kicsepegtetjük.

A csirkemelleket középen hosszában felszúrjuk és a kicsepegett spenóttal megtöltjük. Fűszerezzük sóval, borssal, cayenne borssal és fóliával fedett tepsibe téve 190 fokon nagyjából 1 óra alatt puhára sütjük.

Mielőtt elkészül, levesszük a fóliát és pár perc alatt 210 fokon egy kissé megpirítjuk.

Mialatt sül a csirke, a carbonara szószhoz a szalonnát apró kockákra vágjuk és kisütjük. Miután zsírjára pirult, hozzáadjuk a lisztet, rántásszerűre sütjük és felöntjük 1 dl vízzel. Fűszerezzük leveskockával, petrezselyemzölddel és őrölt borssal.

Beforraljuk és hozzáadjuk a reszelt sajtot és a tejszínt. Miután a sajt egyneművé vált és sűrűre főtt, elzárjuk a lángot és félretesszük.

A makaróni (vagy széles metélt) tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük és összekeverjük a sajtos szósszal.

Egy tányérra carbonara alapú tésztát halmozunk, ráteszünk egy kettévágott, töltött csirkemellet, szórunk rá petrezselyemzöldet, borsot és egy kis reszelt sajttal díszítve még forrón tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/spenotos-csirkemell-carbonara-agyon/