Tegyük fel főzni a tojásokat hideg vízben és főzzük keményre.
Amíg a tojások főnek, a kétféle hagymát kevés, felforrósított zsiradékon dinszteljük meg, majd keverjük bele a paprikát. Tegyük félre hűlni a hagymás keverékünket.
Áztassuk be a kisebb darabokra tépkedett zsemléket hideg vízbe.
Daráljuk le a pulykahúst és a kinyomkodott zsemléket, majd adjuk hozzá az apróra vágott petrezselymet. Ízesítsük sóval, borssal, végül adjuk hozzá a hagymás keveréket a húshoz és jól keverjük össze.
A megfőtt tojások végeit vágjuk le és a levágott végeket aprítsuk össze, majd keverjük össze a húsos masszával.
A sütőformát béleljük ki sütőpapírral, majd a hús felét rakjuk bele. A tojásokat rakjuk a hús tetejére úgy, hogy kicsit nyomkodjuk bele a masszába. A tojásokat fedjük be a maradék hússal.
Előmelegített sütőben 170 fokon kb 50-55 perc alatt süssük készre.
Ízlés szerint tálaljuk bármilyen körettel.