Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Stefánia szelet pulykahúsból recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 60 dkg pulykacomb
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • 3 darab zsemle
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 7 tojás
  • só
  • bors

Elkészítése

Tegyük fel főzni a tojásokat hideg vízben és főzzük keményre.

Amíg a tojások főnek, a kétféle hagymát kevés, felforrósított zsiradékon dinszteljük meg, majd keverjük bele a paprikát. Tegyük félre hűlni a hagymás keverékünket.

Áztassuk be a kisebb darabokra tépkedett zsemléket hideg vízbe.

Daráljuk le a pulykahúst és a kinyomkodott zsemléket, majd adjuk hozzá az apróra vágott petrezselymet. Ízesítsük sóval, borssal, végül adjuk hozzá a hagymás keveréket a húshoz és jól keverjük össze.

A megfőtt tojások végeit vágjuk le és a levágott végeket aprítsuk össze, majd keverjük össze a húsos masszával.

A sütőformát béleljük ki sütőpapírral, majd a hús felét rakjuk bele. A tojásokat rakjuk a hús tetejére úgy, hogy kicsit nyomkodjuk bele a masszába. A tojásokat fedjük be a maradék hússal.

Előmelegített sütőben 170 fokon kb 50-55 perc alatt süssük készre.

Ízlés szerint tálaljuk bármilyen körettel.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/stefania-szelet-pulykahusbol/