A csirkét feldaraboljuk (én inkább csak csirkecombból, alsó- és felsőcombból szoktam csinálni). A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A csirkét az olaj-vaj forró keverékében serpenyőben megforgatjuk, majd hozzáadjuk a hagymát, a kakukkfüvet, és sóval, borssal ízesítjük. A borral meglocsoljuk, újra fűszerezzük, lefedjük, és időnként megkeverve puhára főzzük. (Ha túlságosan elfőne a leve, adhatunk még hozzá kevés bort vagy vizet.)
A csirkét kivesszük, tepsibe tesszük. A joghurtot a főzőtejszínnel, a citromlével és a liszttel simára keverjük. A boros lével meglocsoljuk a csirkét, ráöntjük a joghurtos szószt, és meleg sütőben pirosra sütjük.
Eddig mindenki imádta, az anyósomat levettem vele a lábáról.