Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sült csirke joghurtos szósszal recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg csirke
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 dkg vaj
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 kakukkfű ág
  • 1 dl édes fehérbor
  • 2 dl főzőjoghurt
  • 1,25 dl főzőtejszín
  • 1 db citrom
  • 2 evőkanál liszt
  • bors
  • só

Elkészítése

A csirkét feldaraboljuk (én inkább csak csirkecombból, alsó- és felsőcombból szoktam csinálni). A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A csirkét az olaj-vaj forró keverékében serpenyőben megforgatjuk, majd hozzáadjuk a hagymát, a kakukkfüvet, és sóval, borssal ízesítjük. A borral meglocsoljuk, újra fűszerezzük, lefedjük, és időnként megkeverve puhára főzzük. (Ha túlságosan elfőne a leve, adhatunk még hozzá kevés bort vagy vizet.)

A csirkét kivesszük, tepsibe tesszük. A joghurtot a főzőtejszínnel, a citromlével és a liszttel simára keverjük. A boros lével meglocsoljuk a csirkét, ráöntjük a joghurtos szószt, és meleg sütőben pirosra sütjük.

Eddig mindenki imádta, az anyósomat levettem vele a lábáról.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/sult-csirke-joghurtos-szosszal/