Elkészítése
Hozzávalók:
- 1 csirke
- 1,2 kg burgonya
- só
- 1 mk szárnyas fűszer
- 1 mk durvára darált bors
- 1 mk őrölt kömény
- 1 mk fokhagyma granulátum
- 1 mk szárított rozmaring
- 1 mk ételízesítő
- 1 mk cayenne bors
- 1 dl étolaj
Elkészítése: Elkészítés:
A csirkét megtisztítjuk, megmossuk, kívül, belül megsózzuk. A burgonyát megtisztítjuk, kockákra vágjuk. A fűszereket elkeverjük az olajjal és bekenjük vele a csirkét.

A burgonyát összekeverjük a maradék fűszeres olajjal, majd tepsibe terítjük. Rátesszük a befűszerezett csirkét. A tepsit alufóliával letakarjuk és előmelegített sütőben kb egy órát sütjük. Levesszük a fóliát és a csirkét szép pirosra sütjük.

Köretnek a vele sült burgonyát és salátát kínálunk. Jó étvágyat kívánok hozzá!
