Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sült csirkecomb brokkolival recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 db csirkecomb
  • 5 dkg margarin
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • liszt
  • ételízesítő
  • 1 nagy csomag mirelit brokkoli

Az öntethez

  • 1 nagy pohár tejföl
  • 3 gerezd fokhagyma
  • só
  • fehér bors

A tetejére

  • reszelt sajt

Elkészítése

A tepsit kikenjük margarinnal. A vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és egyenletesen a tepsibe szórjuk.

A csirkecombokat alaposan megmossuk, megtisztítjuk, bevagdaljuk (így jobban átsül és jobban átjárják az ízek), majd beleforgatjuk a vegetás lisztbe. A negyed csomag margarint felszeleteljük, és úgy rendezzük el a csirkén, hogy ha elolvad, mindenhova jusson belőle.

Alufóliával letakarva, forró sütőbe tolva kb. egy óra alatt megpároljuk. Időnként nézzünk rá, hogy nem kell-e aláönteni egy kis vizet.

Közben a brokkolit blansírozzuk (forrásban lévő sós/vegetás vízben 1-3 perc alatt megfőzzük), szűrőkanállal kiszedjük, a nagyobb és szebb rózsáit félretesszük, a kicsiket, vagy ami összetört, felaprítjuk.

A nagydoboz tejfölt kevés vízzel elkeverjük, hogy jobban önthető legyen, sózzuk, borsozzuk, hozzákeverjük az összepréselt fokhagymát és az apróra tört brokkolit.

A megpuhult hús mellé ízlésesen elrendezzük a szép brokkoli rózsákat, és ráöntjük az öntetet, majd rászórjuk a reszelt sajtot. Kb. 20 percig, a sajt pirulásáig sütjük.

Főtt rizzsel és sült krumplival tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/sult-csirkecomb-brokkolival-tejfolos-fokhagymas-brokkoli-martassal/