Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sült csirkecomb filé rokfortos tekercsekkel recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 5 db csirkecomb filé
  • szárnyas fűszerkeverék
  • só
  • bors
  • étolaj

A tekercsekhez

  • 1 db fejessaláta
  • 25 dkg túró
  • 20 dkg rokfort (vagy márványsajt )
  • 5 dkg vaj
  • őrölt fehérbors
  • só

Elkészítése

A salátát leveleire szedjük, alaposan megmossuk, a csirkecombokat megsózzuk, befűszerezzük. A túrót, a rokfort sajtot és a vajat villával összetörjük, borssal ízesítjük, majd alaposan összekeverjük. A salátalevelekről leszedjük a vastagabb részeket, majd az alufóliára terített levelekbe henger alakúra formázott sajtos-túrós masszát tekerünk. Az így elkészült tekercseket alufóliába csomagoljuk, és hűtőbe tesszük.

A csirkecombokat tepsibe rakjuk, kevés vizet és olajat öntünk alá, és a sütőben pirosra sütjük. Tálaláskor a combokat a felszeletelt sajtos-túrós tekercsekkel kínáljuk. Melegen és hidegen is ízletes; ha hidegen tálaljuk, pirított kifli- vagy zsemleszeleteket is adhatunk mellé.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/sult-csirkecomb-file-rokfortos-tekercsekkel/