Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sült csirkecomb krumplipürével és zeller mártással recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók

  • személyenként 2 kisebb csirkecomb
  • 2 kg krumpli
  • 1 cs zellerszár
  • 1 evőkanál liszt
  • tej
  • vaj
  • só
  • szárnyas fűszerkeverék

Elkészítés:

A combokat fűszerezem, olajjal kikent tepsibe teszem, mellé szórom az apróra vágott zellert, öntök alá 2 dl vizet és 200 fokon 1 óra alatt készre sütöm. Az elpárolgott vizet ha kell pótolom.

A megtisztított burgonyát bő, sós vízben megfőzöm, leszűröm, a vajjal együtt összetöröm, felengedem tejjel és addig keverem kézi habverővel amíg, jó habos-krémes lesz.

A megsült húst kiszedem a tepsiből, a visszamaradt zelleres zsiradékot átöntöm egy lábasba, megszórom egy evőkanál liszttel és annyi vízzel engedem fel amennyit a kívánt állag eléréséhez szükségesnek látok. A combokat a pürével és a mártással tálalom.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/sult-csirkecomb-krumplipurevel-es-zeller-martassal/