Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sült csirkecomb salátaágyon recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 db burgonya (1 főre )
  • 1 db csirke felsőcomb
  • 0,25 fej hagyma
  • salátalevél
  • sajt
  • kevés olaj
  • só
  • bors
  • köménymag
  • fűszerek
Sült csirkecomb salátaágyon

Elkészítése

A nagy gerezdekre vágott,megpucolt burgonyát, köménymagos vízben, félig puhára főzzük. Ha megfőtt, kevés olajon (épphogy csak a serpenyő alján legyen olaj)aranybarnára pirítjuk. Pirítás közben sózzuk meg illetve ízlés szerint fűszerezzük be olasz fűszerkeverékkel, ami helyett szárított bazsalikomot is használhatunk. A csirkecombot húslevesben, vagy sima vízben megfőzzük.

A csirkecomb bőre alá hagymakarikákat töltünk, ha teljesen feljönne a bőre, fogpiszkálóval, hústűvel rögzíthetjük! A húst sóval, borssal, kevés chiliporral ízlés szerint fűszerezzük, majd kevés olajon a bőrével lefelé elkezdjük sütni.Mind két oldalát aranybarnára sütjük.

A sajtot pici kockákra vágjuk. A serpenyőben lévő kevés olajra rárakunk egy hőálló, fém sütemény szaggató formát. A formába belerakjuk az apróra vágott sajt darabokat.Sülés közben a formát ne mozgassuk. A sajt egyik oldalát, aranybarnára pirítjuk.(Ha kihűlt a sajt, könnyebb kiszedni a formából!) A csirkecombot salátalevélen tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/sult-csirkecomb-salataagyon/