Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sült csirkecomb szilvamártással recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 darab csirkecomb
  • 10 darab érett, kék szilva
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 dl száraz vörösbor
  • 4 szál friss kakukkfű
  • 20 g vaj
  • 0,5 citrom leve
  • fahéj ízlés szerint
  • 1 mokkáskanál kuszkusz fűszerkeverék
  • cukkini ízlés szerint
  • 1 bögre búzadara
  • kevés olaj

Elkészítése

A csirkecombot sóval, borssal és kakukkfűvel ízesítjük a bőre alatt, majd kevés vajon pirosra sütjük. Kevés vízzel és citromlével felengedve megpároljuk és tálalásig félretesszük.

A lilahagymát apróra vágjuk. A sárgarépából egy keveset apróra reszelünk, a többit felkockázzuk a cukkinivel együtt, majd kevés citromlével meglocsoljuk.

A szilvát kimagozzuk és felvágjuk.

Kevés vajon dinszteljük a hagymát, majd adjuk hozzá a reszelt sárgarépát és kis ideig pároljuk, majd adjuk hozzá a szilvát és addig főzzük, amíg a sárgarépa teljesen megfő. Közben adjuk hozzá a vörösbort, sózzuk és fűszerezzük fahéjjal. Ha szükséges vizet adunk hozzá. Ha kész átpasszírozzuk.

Kevés vajon megpároljuk a kockázott sárgarépát. Az utolsó 5 percben hozzáadjuk a cukkinit és a búzadarát, felöntjük vízzel, sózzuk és hozzáadjuk a fűszerkeveréket, majd folyamatos keverés mellett készre főzzük.

Melegen tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/sult-csirkecomb-szilvamartassal/