Elkészítése
Hozzávalók:
- 12 db csirke alsó comb
- grill fűszerkeverék
- 1 dl száraz fehérbor
- só
Raguhoz:
- 50 dkg gomba
- 1 cukkini
- 2 lila hagyma
- 3 ek olívaolaj
- 50 dkg szilva (érett, de nem puha)
- 1 kk kakukkfű
- 1 kk őrölt szegfűbors
- fehér bors
- só
Elkészítése:
A csirkecombokat megtisztítom, besózom, tepsibe helyezem, megszórom grill fűszerkeverékkel, aláöntöm a bort, lefedem fóliával, és 200 fokon 30 percig sütöm.
Ekkor leveszem a fóliát, és 15 perc alatt megpirítom a tetejét.
A raguhoz a gombát és a cukkinit egy centis kockára vágom, a szilvát kimagozom, és szintén felkockázom.
A felaprított hagymát az olajon megdinsztelem, rádobom a gombát, sózom, borsozom.
Amikor a gomba egy kis levet ereszt, hozzáadom a cukkinit, a szilvát, rászórom a kakukkfüvet, őrölt szegfűborsot, és lefedve 10 perc alatt készre főzöm.

