Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Szárnyas receptek

Sült csirkefarhát

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Csirkefarhát előkészítése és sütése: A csirkefarhátat megtisztítjuk, feldaraboljuk és alaposan megmossuk. Egy tepsibe kevés olajat és vizet öntünk, majd hozzáadjuk a sót, borsot, delikátot és majoránnát. A fűszeres lében alaposan megforgatjuk a darabokat, majd a tepsibe sorakoztatjuk őket. A tepsit alufóliával lefedjük, és előmelegített sütőben 180 °C-on sütjük kb. 40-45 percig, amíg a hús megpuhul. […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Tothne Kovacs Zsuzsanna
Beküldte: 2013.04.15.

Hozzávalók

Elkészítése

Csirkefarhát előkészítése és sütése:

A csirkefarhátat megtisztítjuk, feldaraboljuk és alaposan megmossuk. Egy tepsibe kevés olajat és vizet öntünk, majd hozzáadjuk a sót, borsot, delikátot és majoránnát. A fűszeres lében alaposan megforgatjuk a darabokat, majd a tepsibe sorakoztatjuk őket.

A tepsit alufóliával lefedjük, és előmelegített sütőben 180 °C-on sütjük kb. 40-45 percig, amíg a hús megpuhul. Ezután eltávolítjuk az alufóliát, és a csirkefarhátat további 10-15 percig pirítjuk, amíg aranybarna lesz.

Rizs főzése:

A rizst alaposan megmossuk, majd egy lábasba tesszük. Annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje. Sóval, borssal és delikáttal ízesítjük, majd közepes lángon, időnként megkeverve főzzük. Amikor a víz elfőtt, a lábast levesszük a tűzről, és egy tiszta konyharuhával lefedjük, hogy a rizs a gőzben puhuljon. Néha óvatosan átkeverjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Tothne Kovacs Zsuzsanna
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is