Csirkefarhát előkészítése és sütése:
A csirkefarhátat megtisztítjuk, feldaraboljuk és alaposan megmossuk. Egy tepsibe kevés olajat és vizet öntünk, majd hozzáadjuk a sót, borsot, delikátot és majoránnát. A fűszeres lében alaposan megforgatjuk a darabokat, majd a tepsibe sorakoztatjuk őket.
A tepsit alufóliával lefedjük, és előmelegített sütőben 180 °C-on sütjük kb. 40-45 percig, amíg a hús megpuhul. Ezután eltávolítjuk az alufóliát, és a csirkefarhátat további 10-15 percig pirítjuk, amíg aranybarna lesz.
Rizs főzése:
A rizst alaposan megmossuk, majd egy lábasba tesszük. Annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje. Sóval, borssal és delikáttal ízesítjük, majd közepes lángon, időnként megkeverve főzzük. Amikor a víz elfőtt, a lábast levesszük a tűzről, és egy tiszta konyharuhával lefedjük, hogy a rizs a gőzben puhuljon. Néha óvatosan átkeverjük.