Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csirkemell

Gyors ételek receptjei

Rizottó

Szárnyas receptek

Sült csirkemell- laska gombás-tejszínes rizottóval…

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 6 db csirkemell filé 2 ek mediterrán fűszerkeverék (oregáno, bazsalikom, kakukkfű) 1 gerezd zúzott fokhagyma só, őrölt fehér bors 2 ek olíva olaj Körethez: 30 dkg rizottó rizs 1/2 fej vöröshagyma 1 ek olíva olaj 1 ek vaj só, őrölt fehér bors 1 l (meleg) zöldség alaplé 1,5 dl száraz fehérbor 1 dl főzőtejszín […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
anikò varga
Beküldte: 2014.06.16.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 6 db csirkemell filé
  • 2 ek mediterrán fűszerkeverék
  • (oregáno, bazsalikom, kakukkfű)
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • só, őrölt fehér bors
  • 2 ek olíva olaj

Körethez:

  • 30 dkg rizottó rizs
  • 1/2 fej vöröshagyma
  • 1 ek olíva olaj
  • 1 ek vaj
  • só, őrölt fehér bors
  • 1 l (meleg) zöldség alaplé
  • 1,5 dl száraz fehérbor
  • 1 dl főzőtejszín
  • 15 dkg laska gomba
  • parmezán(ízlés szerint)
  • frissen vágott petrezselyem

Saláta:

  • 6 db paradicsom
  • 1 fej lila hagyma
  • friss bazsalikom levelek
  • 2 kk fokhagyma por
  • citromlé
  • bors


Elkészítése:

Csirke melleket bepácoljuk a fűszerekkel, pár órára hűtőszekrénybe tesszük. Majd 190 fokos sütőbe tolva kb 15 percig alufólia alatt, majd 15 percig, fólia nélkül, grill alatt sütöttem amíg szép piros színt nem kapott 😀

Salátához a paradicsomot és lila hagymát cikkekre vágjuk, bazsalikom leveleket tépkedünk rá és a citromlében elkevert öntettel meglocsolva, óvatosan átforgatjuk, tálalásig hűtőbe tesszük.

Eközben a körethez serpenyőben, olaj/vaj pároson, kis kockákra vágott vöröshagymát pirítunk, apróra vágott gombával dúsítjuk és a rizottó rizst is hozzá adva, nyakon öntjük a fehér borral.

Pár pillanatig össze forraljuk őket, ízlés szerint fűszerezzük és merőkanalanként fokozatosan adagolva hozzá merjük a meleg zöldség alaplét.  (amikor elforr az alaplé, újból merünk hozzá)

Gyakorta ismétlődő kevergetés után a “fog kemény” rizshez főzőtejszínt öntünk és reszelt parmezánnal szórjuk… maximum 16 perc és kész 🙂

Azon melegében tálaljuk az étkeket.

Jó étvágyat hozzá!

 

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
anikò varga
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is