Hozzávalók:
- fél kg filézett csirkemell
- 2 dl tej
- só
- csirke fűszerkeverék
- 10 dkg liszt
- olaj a kisütéshez
Mártáshoz:
- 6 szál rebarbara
- 2 dl tejföl
- 2 ek liszt
- 1 dl víz
Elkészítése:
A húst megmossuk, felszeleteljük, majd kiklopfoljuk. Beáztatjuk a tejbe minimum fél órára. Ettől nem fog kiszáradni sütés közben a hús. Az idő leteltével leitatjuk a húsokról a tejet, megsózzuk mindkét oldalát, majd a fűszersóval is meghintjük. Lisztbe forgatjuk és meleg, de nem forró olajban szép pirosra sütjük mindkét oldalát.
A rebarbarát megpucoljuk, a vékony héját lehúzzuk és apró kockákra vágjuk. Feltesszük főni annyi vízben ami ellepi, sót és cukrot adunk hozzá ízlés szerint. 5-10 perc alatt megfő. A tejfölt elkeverjük a vízzel és liszttel csomómentesre, majd folytonos keverés mellett besűrítjük vele mártást. Egyet forralunk rajta és már kész is.
Én burgonyapürével és barack befőttel tálaltam.