Hozzávalók:
- 1000 g csirkemell filé
- 400 g tejföl
- 1 ek mustár
- 1 ek ételízesítő
- őrölt bors
- 4 gerezd fokhagyma
- 100 ml olaj
- 50 g vaj
- 200 g reszelt sajt
Elkészítése:
A csirkemellet vékonyabb szeletekre vágjuk. Összekeverjük a mustárt, a tejfölt, az ételízesítőt, a borsot, a finomra reszelt fokhagymát és az olajat.
A sütőtálat kikenjük a vajjal. A csirkehúst bemártjuk a szószba és szorosan egymás mellé rakjuk a sütőtálba.
Fóliával letakarjuk, és forró sütőben 180 °C kb. 40 percig sütjük. Ha átsült a hús, megszórjuk reszelt sajttal és fólia nélkül sütjük tovább, míg a sajt szépen rápirul.