Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sült csirkeszárny recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kg csirke szárny
  • 2 kaliforniai paprika
  • 2 fej lilahagyma
  • fél dl olaj
  • kicsi víz
  • fűszerek (ízlés szerint)


Elkészítése:

A csirkeszárnyakat a 2 ízület mentén elvagdosom, a 2 nagyobb részét tálba gyűjtöm. Mikor ezzel végeztem, ráöntöttem nagyjából fél dl étolajat, megszórtam sóval, majoránnával, borssal és a kedvenc sült csirke fűszersómmal.

A a csirkét elkeverem a fűszerekkel és az olajjal, majd nekiállok a paprikának és a hagymának. Utóbbit egyszerűen megpucolom, félbevágom, majd vékony szeleteket vágok belőle, így szép, egyenletes csíkokat kapok. A paprikákat alaposan megmosom, kicsumázom, kimagozom és a hagymához hasonló méretű csíkokra vágom. A hagymát és a paprikát is beleszórom a tálba és alaposan összekeverem a csirkével.

Veszek egy jénait, amibe beleborítom a csirkés-paprikás keveréket, majd felöntöm nagyjából fél dl vízzel. Elkeverem, lefedem alufóliával és beteszem a sütőbe, közepes fokozaton sülni. Amikor kifehéredett a hús és összeesett a paprika és a hagyma (kb 30-40 perc), leveszem az alufóliát, alaposan átmozgatom a húst, majd visszateszem pirulni 20-25 percre.

[box style=”info”]Rizzsel vagy bármilyen módon elkészített krumplival a legfinomabb.[/box]

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/sult-csirkeszarny-2/