Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sült hús almás burgonyával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Sülthöz

  • 4 darab csirkecomb (lehet bármilyen hús)
  • 1 fej vöröshagyma
  • bors
  • só
  • 0,5 evőkanál mustár
  • 0,5 evőkanál ketchup
  • 1 gerezd fokhagyma

Körethez

  • 1 kg burgonya
  • 3 darab alma

Elkészítése

A húst a sóval, borssal fűszerezzük és olajjal vagy zsírral kikent tepsibe tesszük. Rászórjuk a felkarikázott hagymát és alufóliával letakarva puhára pároljuk a kb 200 fokos sütőben.

Ezután a fóliát levesszük és pirulásig tovább sütjük. Mielőtt teljesen kész lenne, megkenjük az összekevert mustár-ketchup-fokhagyma és sütőlé (amiben sült a csirkecomb) keverékével, majd néhány percig tovább sütjük.

Miután szépen megpirult a hús, kiszedjük és ebben a finom pecsenye zsírban megsütjük a felkockázott krumplit és a cikkekre vágott almát.

Jó étvágyat mindenkinek!

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/sult-hus-almas-burgonyaval/