Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sült kacsa recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 db kacsa
  • só
  • majoránna
  • pár gerezd fokhagyma

Elkészítése

A kacsa külsejét és belsejét alaposan bedörzsöljük sóval és majoránnával. Kevés víz hozzáadásával, fokhagymával, zsír nélkül puhára pároljuk. Amikor a kacsa megpuhult, tűzálló tálra helyezzük, a bőrét megszurkáljuk, majd a sütőben ropogós pirosra sütjük.

Körítésként párolt káposztát és burgonyát kínálunk mellé. A kacsa belsejébe 1-2 megtisztított nagy almát is tehetünk, hogy különleges ízt kapjon. A combcsontokat sütés előtt csomagoljuk alufóliába, hogy ne égjenek meg a sütőben. A fóliát tálaláskor is rajta hagyhatjuk, ami esztétikusan díszíti a combokat.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/sult-kacsa/