Elkészítése
Hozzávalók:
- 2 kacsamell
- 4 kacsacomb
- 2 vöröshagyma
- 6 gerezd fokhagyma
- 2 tk majoránna
- 1 tk kakukkfű
- 1 tk borsikafű
- 2 dl száraz fehérbor
- ízlés szerint só
Elkészítése:
A sülthöz két kacsatest combját és mellét használom, a többi részéből kacsahúsleves készült, ami másnap tovább alakult ludaskásának.
A húsokról a felesleges zsíros részeket eltávolítom, a mellén a vastagabb zsíros részeken a bőrt keresztben bevágom.
A combot és a mellet sóval bedörzsölöm, a húsos felét beszórom az összekevert fűszerekkel, és 30 percre hűtőbe teszem.
Egy tepsibe egymás mellé rakom a húsokat. Elhelyezem rajta a darabolt vöröshagymát, a fokhagymagerezdeket, aláöntöm a bort, és alufóliával lefedve 200 fokon 80 percig párolom, majd a fóliát eltávolítom, és még 15 percig sütöm.
Párolt káposztával és főtt, vagy sült krumplival tálalom.


