Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sült kacsacomb párolt lilakáposztával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 darab kacsacomb
  • 3 evőkanál kacsazsír
  • só
  • 1 fej kicsi lilakáposzta
  • őrölt kömény
  • 1,5 dl étolaj
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 1 csapott evőkanál ecet (10 %)
  • víz

Elkészítése

A kacsacombokat megtisztítjuk és beírdaljuk.

Egy teflonos, magas falú serpenyőben felolvasztjuk a kacsazsírt és beletesszük a kacsacombokat. Sóval ízlés szerint ízesítjük.

A serpenyőbe kb 1 dl vizet öntünk, majd lefedjük és takarék lángon kb 20 percig puhítjuk a húst.

Ezután levesszük a fedőt és takarék lángon, többszöri hús forgatás mellett a combokat szép barnára sütjük.

A lilakáposztát vékony csíkokra vágjuk és teflonos edénybe tesszük. Ráöntjük az olajat, kb 2 dl vizet, az ecetet, a kristálycukrot és ízlés szerint örölt köményt.

Fedő alatt kb 30 percig pároljuk folyamatos kevergetés közben.

Ezután levesszük a fedőt és további 20 percig takarék lángon sütjük.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/sult-kacsacomb-parolt-lilakaposztaval/