Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sült libacomb párolt lilakáposztával, burgonyapürével recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 darab libacomb
  • őrölt majoránna
  • só
  • bors
  • 6 gerezd fokhagyma
  • libazsír

A lilakáposztához

  • 1,5 kg lilakáposzta
  • 4 evőkanál cukor
  • őrölt kömény
  • só
  • olaj
  • 1 evőkanál ecet

Krumplipüréhez

  • 1,5 kg krumpli
  • 4 dl tej
  • 8 dkg margarin
  • só

Elkészítése

A libacombokat alaposan megtisztítjuk, bedörzsöljük sóval, borssal és bőven megszórjuk majorannával. Pár órára félretesszük.

Egy tepsit kizsírozzuk, a combokat bőrével lefelé beletesszük és előmelegített sütőben fél órán át sütjük. Ezután megfordítjuk a combokat, köré szórjuk a megpucolt fokhagymát, vizet öntünk alá, majd lefedjük alufóliával. 1-1,5 órán át sütjük, míg meg nem puhulnak.

Levesszük a fóliát és addig sütjük, míg szép piros nem lesz.

A káposztát negyedeljük, torzsáját kivágjuk és vékony szeletekre vágjuk. Megsózzuk és 20 percig pihentetjük.

A cukrot olajon világosbarnára karamellizáljuk, beleszedjük a káposztát, átkeverjük. Megszórjuk köménnyel, kevés vizet öntünk alá és lefedve puhára pároljuk. Közben többször megkeverjük. A főzés végefelé hozzáadjuk az ecetet is. Ha szükséges még sózzuk.

A krumplit megpucoljuk, kis kockákra vágjuk és puhára főzzük, majd leszűrjük. Összetörjük, majd a margarinnal és tejjel pürésítjük.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/sult-libacomb-parolt-lilakaposztaval-burgonyapurevel/