Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Liba

Szárnyas receptek

Sült libacomb sütőtökös tócsnival

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Sült libacomb: 2 libacomb 2 dl libazsír 4-5 gerezd fokhagyma só őrölt fehér bors 1 mk kakukkfű 1 mk rozmaring 1,5 dl fehérbor Sütőtökös tócsni: 20 dkg sütőtök 20 dkg krumpli 1 púpozott ek kukoricaliszt 1 tojás (nagy) só őrölt fehér bors 3-4 ek olívaolaj Elkészítése: A combokat alaposan nézzük át, távolítsuk el a […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
2 adag
Mennyibe kerül?
Drága
KGizi
Beküldte: 2015.10.21.

Elkészítése

Hozzávalók:

Sült libacomb:

  • 2 libacomb
  • 2 dl libazsír
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • őrölt fehér bors
  • 1 mk kakukkfű
  • 1 mk rozmaring
  • 1,5 dl fehérbor

Sütőtökös tócsni:

  • 20 dkg sütőtök
  • 20 dkg krumpli
  • 1 púpozott ek kukoricaliszt
  • 1 tojás (nagy)
  • őrölt fehér bors
  • 3-4 ek olívaolaj


Elkészítése:

A combokat alaposan nézzük át, távolítsuk el a tokokat, majd mossuk meg, és töröljük szárazra. Ezután alaposan sózzuk be, és hagyjuk kb. fél órát állni.

A libazsírt olvasszuk fel, majd keverjünk hozzá egy kevés sót, az őrölt borsot, a kakukkfüvet, a rozmaringot és a vékonyra leszeletelt fokhagymát. Ezután forgassuk bele az előzőleg már besózott combokat, majd fedjük le a tálat, és tegyük be éjszakára a hűtőbe, hogy az ízek kellően átjárják.

A bepácolt combokat tegyük bele egy tepsibe, majd öntsük alá a bort, és a húsra a pácot. Ezután fóliával fedjük le a tepsit.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. másfél óra alatt pároljuk puhára. Ezután vegyük le a fóliát, és villával szedjük ki a zsírból a fokhagymaszeleteket, majd a combokat helyezzük vissza a sütőbe, és néha meglocsolva süssük szép pirosra a combokat. (A fokhagymát azért érdemes kiszedni, mert sütés közben nagyon megsül, és keserű lesz!)

A sütőtököt és a krumplit nagyobb lyukú reszelőn reszeljük le, majd enyhén sózzuk, és hagyjuk kb. 30 percig állni. Ezután alaposan nyomjuk ki a levét, és szórjuk meg ízlés szerint őrölt borssal, adjuk hozzá a kukoricalisztet és a tojást, majd keverjük alaposan össze.

Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd tegyünk bele evőkanálnyi halmokat a masszából. Mindegyiket nyomjuk, lapítsuk le a kanállal, majd kisebb lángon, óvatosan többször átfordítva süssük készre.

Ezután szedjük ki papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felszívja, és tálalásig tartsuk melegen.

Tálaláskor tegyük a tányérra a sült libacombot, majd helyezzük mellé a sütőtökös tócsnit, és ízlés szerint lila hagyma chutneyval kínáljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Cukormentes receptek Ár: Drága Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
KGizi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is