Hozzávalók:
- 1 db sült, pácolt pulyka (95 dkg)
- 4 db nagyobb krumpli
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ág rozmaring
- 5 szál kakukkfű
- fokhagymasó
- őrölt fekete bors
- majoránna
- kacsazsír
Elkészítése:
A krumplikat héjában félig megfőzöm, majd felkarikázom és egy kacsazsírral kikent serpenyőbe rakom. Fűszerezem, majd berakom a 180 C fokra előmelegített sütőbe és 35 percig sütöm.
A pulykacombot egy serpenyőbe helyezem, teszek bele kacsazsírt, fűszerezem, rászórom a zöld fűszereket és az aprított fokhagymát. Ez is mehet a sütőbe.
Közben a petrezselymet – nem túl apróra – felvágom.
Tálaláskor teszek a tányérra 2 szelet húst és sült krumplit, s szórok rá petrezselymet.
[box style=”info”]Szeretem a pulykát, a comb különösen ízletes.[/box]