Elkészítése
Hozzávalók:
- 4 db pulyka szárnytő
- só, őrölt bors, kevés étolaj
- 250 g vegyes fagyasztott zöldség, (mexikói vagy más)
- kevés apróra vágott petrezselyem zöld
- 1 nagy fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- só, őrölt bors
- 5 dkg vaj
Elkészítése:
A pulykahúsokat megkenjük olajjal, sózzuk, borsozzuk, és fólia alatt tepsiben megsütjük.
Ezalatt elkészítjük a párolt zöldségköretet.
Kevés vajon a feldarabolt hagymát, majd az apróra vágott fokhagymát megdinszteljük, majd hozzáadjuk a fagyasztott zöldséget, és megsózva, megborsozva fedő alatt, saját levében pároljuk néhány percig.
Hozzáadjuk e petrezselyem zöldet is, és jól összeforgatjuk. Azonnal tálalható a közben megsült pulyka mellé.

