Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sültcsirke burgonyával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 darab konyhakész csirke
  • 1 csomag sültcsirke fűszerkeverék
  • 1 evőkanál zsiradék
  • 4 szelet szalonna
  • 1 kg apró burgonya

Elkészítése

A csirkét megmossuk. Ha igényli áttisztítjuk és lecsepegtetjük.

A fűszerkeveréket kikeverjük 1 ek zsiradékkal és kívül-belül bekenjük vele a csirkét, sőt beledörzsöljük a bőr alá és a résekbe is.

Egy tepsit vízzel kiöblítünk, belehelyezzük a csirkét és a szalonna szeleteket, majd a tepsit lefedjük alufóliával.

190 fokos sütőben 2,5 órán keresztül a gőzében puhítjuk, pároljuk.

Ezalatt a burgonyákat megmossuk, lecsepegtetjük.

Miután a tűpróba sikeres és a csirke majdnem puha, leöntjük alóla a keletkezett lé nagyját, a csirkét körberakjuk a krumplival és innentől már fólia nélkül sütjük készre kb 35 percen át, míg szép piros nem lesz a tepsiben minden!

A csirkét óvatosan egy szervírozó tálcára tesszük, körérakjuk a vele sült krumplit és tálalhatjuk.

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/sultcsirke-burgonyaval/