Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sütőzsacskóban sült csirkemell recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 40 dkg rizs
  • 30 dkg zöldségkeverék (zöldborsó, kukorica, sárgarépa, de ízlés szerint lehet más zöldségeket is használni hozzá)
  • só
  • 2 teáskanál ételízesítő
  • 50 dkg csirkemell
  • 3 teáskanál szárnyas fűszerkeverék
  • 2 evőkanál olaj

Elkészítése

A csirkemellet megmossuk és szárazra töröljük. Az olajhoz hozzákeverjük a szárnyas fűszert, majd körbekenjük vele a húst.

A húst beletesszük a sütőzacskóba, a száját összekötjük és néhány helyen megszurkáljuk, majd tepsibe vagy jénaiba téve betoljuk a 180 fokos sütőbe és kb 25-30 perc alatt készre sütjük.

A körethez a rizst megpiritjuk kevés olajon, sót adunk hozzá. Felöntjük 8 dl vízzel, majd ízesitjük még vegetával és néha átkeverve megfőzzük.

Egy másik edényben, sózott vízben megfőzzük a zöldségkeveréket. Ha megfőtt, akkor leszűrjük, majd a rizzsel összeforgatjuk.

Az elkészült, pácolt csirkemellet a zöldséges rizzsel tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/sutozsacskoban-sult-csirkemell/