Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Szaftos pulykamell gombával és sajttal recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg pulykamell filé
  • 1 evőkanál flekken fűszerkeverék
  • 25 dkg friss gomba
  • 25 dkg sajt
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 6 szál metélőhagyma
  • 2 evőkanál tejföl
  • 200 ml főzőtejszín
  • 1 kávéskanál ételízesítő
  • csipet őrölt szerecsendió
  • 1 kiskanál őrölt bors

Elkészítése

A húst felszeleteljük és egy nylon alatt kissé kiklopfoljuk, majd mindkét oldalát megszórjuk flekken fűszerkeverékkel.

A gombát megtisztítjuk és felszeleteljük, a petrezselymet és a metélőhagymát apróra vágjuk, a sajtot lereszeljük.

Egy serpenyőben 3 ek olajat hevítünk és oldalanként 1-1 perc alatt a húsokat elősütjük.

A serpenyőben maradt fűszeres olajban 4-5 perc alatt megpároljuk a gombát és a keletkezett levet lecsepegtetjük róla.

Egy tálba belerakjuk a sajtot, hozzáadjuk a tejszínt, a tejfölt, a zöldfűszereket, szórunk rá ételízesítőt, borsot és szerecsendiót, majd jól összekeverjük.

Egy tűzálló tálat kikenünk 1 ek olajjal és alulra beletesszük a hússzeletek egyik felét, rárakjuk a gombák felét, rákenjük a sajtos massza felét, ezután a maradék összetevőkkel lerakunk még egy sort míg elfogy minden. Legfelülre rászórjuk az 5 dkg sajtot.

Alufóliával lefedjük és 200 fokra előmelegített sütőben 80 percig sütjük. Levesszük róla az alufóliát és további 4-5 perc alatt kissé megpirítjuk a tetejét.

7-8 percet pihentetjük és még forrón tálaljuk. Frissen habart krumplipürével fogyasztottuk.

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/szaftos-pulykamell-gombaval-es-sajttal/