Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Szalonnába tekert csirkemell recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 darab csirkemellfilé
  • bacon (ahány szeletre vágjuk a húst )
  • 6 db burgonya
  • 5 dkg sajt

Retek salátához

  • 1 db jégcsapretek
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 csomag újhagyma
  • 1 darab kápia paprika
  • 1 nagy doboz natúr joghurt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 0,5 db citrom

Fűszerek a húshoz

  • só
  • bors
  • fokhagymasó
  • bazsalikom (nekem csak szárított volt)
  • 1 kávéskanál őrölt pirospaprika

Elkészítése

A fűszereket összekeverjük, a pirospaprika kivételével. A csirkemellet előkészítjük: csíkokra vágjuk (vagy egyben hagyjuk), majd alaposan befűszerezzük, és betekerjük a bacon szeletekkel. A húst tepsibe helyezzük, a tetejét is megszórjuk a fűszerkeverékkel, és 30-35 perc alatt, előmelegített, forró sütőben készre sütjük.

A megtisztított burgonyát sűrűn bevagdossuk, ügyelve arra, hogy ne vágjuk át teljesen. Az aljára egy kis „talpat” vágunk, hogy stabilan álljon. Minden bevágásba teszünk egy szelet sajtot. A maradék fűszerkeverékhez hozzáadjuk a pirospaprikát, és megszórjuk vele a burgonyákat. A kiolajozott tepsiben a hús mellé helyezzük őket, és együtt sütjük készre.

A retket lereszeljük, megsózzuk, majd félretesszük. Az újhagymát a zöld szárával együtt felkarikázzuk, a petrezselymet és a paprikát apróra vágjuk. A joghurtot kevés sóval és borssal kikeverjük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a citrom levét. A retket alaposan kinyomkodjuk, összekeverjük a többi zöldséggel, majd tálaláskor adjuk hozzá a joghurtos öntetet.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/szalonnaba-tekert-csirkemell/