A fűszereket összekeverjük, a pirospaprika kivételével. A csirkemellet előkészítjük: csíkokra vágjuk (vagy egyben hagyjuk), majd alaposan befűszerezzük, és betekerjük a bacon szeletekkel. A húst tepsibe helyezzük, a tetejét is megszórjuk a fűszerkeverékkel, és 30-35 perc alatt, előmelegített, forró sütőben készre sütjük.
A megtisztított burgonyát sűrűn bevagdossuk, ügyelve arra, hogy ne vágjuk át teljesen. Az aljára egy kis „talpat” vágunk, hogy stabilan álljon. Minden bevágásba teszünk egy szelet sajtot. A maradék fűszerkeverékhez hozzáadjuk a pirospaprikát, és megszórjuk vele a burgonyákat. A kiolajozott tepsiben a hús mellé helyezzük őket, és együtt sütjük készre.
A retket lereszeljük, megsózzuk, majd félretesszük. Az újhagymát a zöld szárával együtt felkarikázzuk, a petrezselymet és a paprikát apróra vágjuk. A joghurtot kevés sóval és borssal kikeverjük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a citrom levét. A retket alaposan kinyomkodjuk, összekeverjük a többi zöldséggel, majd tálaláskor adjuk hozzá a joghurtos öntetet.