Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Szalonnás csirkemáj sütőtök tócsnival recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg csirkemáj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 15 dkg húsos szalonna
  • 2 evőkanál kacsazsír
  • pirospaprika
  • só
  • bors

Sütőtök tócsni

  • 40 dkg sütőtök (pucolt mennyiség)
  • 1 tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • só
  • firomliszt
  • olaj a sütéshez

Elkészítése

A felkockázott szalonnát a zsírjára sütjük, majd egy szűrőkanállal kiszedjük és félretesszük.

A visszamaradt zsiradékhoz hozzáadjuk a kacsazsírt, majd megfonnyasztjuk benne a felaprított hagymát. Azután hozzáadjuk a felcsíkozott májat, megszórjuk kevés pirospaprikával és jól átpirítjuk.

Ha a máj megsült, összeforgatjuk félretett szalonnával és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

A tököt nagylyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a tojást, a zúzott fokhagymát, ízesítjük, majd annyi lisztet keverünk hozzá, hogy közepesen lágy masszát kapjunk.

Kb 30 percig pihentetjük, majd a masszából egy evőkanállal halmokat rakunk a forró olajba, amit szétlapítunk és mindkét odalát ropogósra sütünk.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/szalonnas-csirkemaj-sutotok-tocsnival/