Elkészítése
Hozzávalók:
- 300 g csirkemell
- 100 g krémsajt
- 200 g szeletelt bacon szalonna
- só
- fűszerkeverék (magyaros)
- petrezselyemzöld (szárított)
- fogpiszkáló
Elkészítése:
A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, sózzuk és egy kevés magyaros fűszerkeverékkel befűszerezzük. Egy felszeletelt csirkemellet rárakunk a szalonnára, megkenjük krémsajttal, megszórjuk petrezselyemzölddel és feltekerjük. Fogpiszkálóval rögzítsük, hogy sütés közben ne essen szét.
Minden csirkemellet ily módon elkészítünk, majd egy vajjal kikent sütőtálba tesszük, letakarjuk alufóliával és 170-180 Celsius fokon kb. 40 percig sütjük (vagy amíg elkészül). Az alufóliát eltávolítva kicsit megpirítjuk és rizzsel, sült krumplival tálaljuk.
[box style=”info”]A szalonnától remek ízű lesz a csirkemell[/box]

