Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Szalonnás pulykamáj recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg pulykamáj
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 csomó zöldhagyma
  • 5 cl konyak
  • 1 dl vörös bor
  • 2 dl tejföl
  • bors
  • só

Elkészítése

A vékony nagy szeletekre vágott szalonna felével kibélelünk, egy mély tűzálló tálat. Rákarikázzuk a felaprított zöldhagyma felét, majd a felszeletelt máj felét. Sózzuk,borsozzuk majd ismét hagyma és a maradék máj.Leöntjük a tejföl, konyak, és bor keverékével. Rátesszük a maradék szalonnát, és lefedve 30 percig pároljuk. A fedőt levéve a rajta levő szalonnát ropogósra pirítjuk. Burgonya pürével tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/szalonnas-pulykamaj/