Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Szárnyas sült recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 darab csirkecomb
  • 4 szál sárgarépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 doboz konzerv kukorica
  • zöldbab
  • saláta levél
  • kevés citromlé
  • bors
  • só
  • kevés olvasztott vaj
  • 1 csomag mozzarella (1 tasak)

Elkészítése

A combokat sózzuk és borsozzuk.

A sárgarépákat és a hagymát megtisztítjuk, majd nagyobb darabokra vágjuk.

A húst, répát, hagymát egy alufóliával bélelt tepsibe tesszük és a tetejére is alufóliát teszünk. Így becsomagolva puhára pároljuk 200 fokos sütőben (nekem fél óra elég volt), majd levesszük a fóliát és olvasztott vajjal vagy olívaolajjal átkenjük a húst illetve zöldségeket. A combokra rákarikázzuk a mozzarellát és a sajt pirulásáig sütjük ételünket.

Köretnek vajban párolt zöldbabot készíthetünk, amihez hozzákeverjük a kukoricát. Citrommal, olívaolajjal, sóval ízesített ropogós szívsalátát kínálhatunk mellé.

Gyönyörű, színes, egészséges és nem mellesleg finom ebédet sikerült összehozni!

Jó étvágyat nektek is!

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/szarnyas-sult/