Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Szárnyas, zöldborsós rizs recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 35 dkg pulyka felsőcomb filé
  • 20 dkg rizs
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kis csili
  • 10 dkg zöldborsó
  • 1 csipetnyi majoránna
  • só
  • őrölt bors
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 kis csokor petrezselyemzöld
  • 1/2 liter leves alaplé
  • 2 ek olaj


Elkészítése:

A rizst kevés olajon enyhén megpirítjuk, majd felöntjük a leves alaplével. Enyhén megsózzuk, és hagyjuk párolódni. Ritkán megkeverjük.

Külön edényben a hagymát kevés olajon megdinszteljük, majd hozzányomjuk a fokhagymát. 1 kisebb magozott csilivel rövid ideig együtt pirítjuk, majd hozzátesszük a kockákra vágott pulykahúst, amivel együtt fehéredésig főzzük. Hozzáöntjük a bort, a zöldborsót, majd összekeverjük a már megfőtt rizzsel, és az apróra vágott petrezselyem zölddel.

Tálaláskor enyhén megborsozzuk, és sajtot reszelünk rá.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/szarnyas-zoldborsos-rizs/