Elkészítése
A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd wokban vagy nagyobb serpenyőben kevés olajon átpirítjuk. Ha kész, félretesszük.
Az újhagymát zöldjével együtt, a káposztát vékony csíkokra, a sárgarépát szálasra vágjuk. Ugyanabban a wokban megpirítjuk őket a fokhagymával, majd hozzáadjuk a szecsuáni borsot és az ötfűszer keveréket. Ezután felöntjük a paradicsomlével, a lime levével, a szójaszósszal és kb. 3 dl vízzel.
A keményítőt kevés vízben elkeverjük, majd a szószhoz öntjük, és sűrűre főzzük. Végül visszatesszük a csirkét, alaposan összeforgatjuk, és egyszer átforraljuk az egészet.
Illatos jázminrizzsel vagy pirított burgonyával kínáljuk.
Tipp
Ha erősebbre szeretnénk, tehetünk bele friss chilit vagy csípős szószt. A zöldségek változtathatók: cukkini, paprika vagy gomba is remekül illik hozzá.
