Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Szecsuáni csirke recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 400 g csirkemell
  • 6 ek olívaolaj
  • 1 sárgarépa
  • 2 paprika
  • 2 vöröshagyma
  • 200 g kínai káposzta
  • 500 g paradicsomlé
  • 3 ek szójaszósz
  • ketchup
  • só
  • őrölt bors
  • gyömbérpor
  • csilipor (vagy csípős darált paprika)


Elkészítése:

A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk megsózzuk, megízesítjük őrölt borssal. Kevés olajon wokban fehéredésig sütjük, majd kivesszük a wokból.

A fennmaradó olajban megpároljuk a vékony szeletekre vágott répát, paprikát, hagymát, káposztát. Ha szépen megpirult a zöldség, hozzáadjuk a paradicsomlevet, kevés kecsapot, szójaszószt, ha szükséges megsózzuk.

Meghintjük őrölt borssal, ízlés szerint gyömbérporral és végül hozzáadjuk a csiliport vagy a csípős darált paprikát. A csirkehúst visszatesszük a szecsuáni mártásba, összeforraljuk. Főtt rizzsel tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/szecsuani-csirke-2/