Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Szecsuáni csirke recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 70 dkg csirkemell
  • 3 szál újhagyma
  • 1/4 fej káposzta
  • 1 szál sárgarépa
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1,5 teáskanál szecsuáni bors
  • 1 teáskanál kínai ötfűszer
  • 3 evőkanál szójaszósz
  • só
  • bors
  • 1 dl paradicsomlé
  • 1,5 evőkanál keményítő
  • 0,5 db lime

Elkészítése

A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd wokban vagy nagyobb serpenyőben kevés olajon átpirítjuk. Ha kész, félretesszük.

Az újhagymát zöldjével együtt, a káposztát vékony csíkokra, a sárgarépát szálasra vágjuk. Ugyanabban a wokban megpirítjuk őket a fokhagymával, majd hozzáadjuk a szecsuáni borsot és az ötfűszer keveréket. Ezután felöntjük a paradicsomlével, a lime levével, a szójaszósszal és kb. 3 dl vízzel.

A keményítőt kevés vízben elkeverjük, majd a szószhoz öntjük, és sűrűre főzzük. Végül visszatesszük a csirkét, alaposan összeforgatjuk, és egyszer átforraljuk az egészet.

Illatos jázminrizzsel vagy pirított burgonyával kínáljuk.

Tipp

Ha erősebbre szeretnénk, tehetünk bele friss chilit vagy csípős szószt. A zöldségek változtathatók: cukkini, paprika vagy gomba is remekül illik hozzá.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/szecsuani-csirke/