Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Szekszárdi ragu recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 5 dkg szalonna (apróra vágva )
  • 0,5 kg pulyka apróhús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • majoránna
  • só
  • bors
  • 1 kiskanál őrölt pirospaprika (elhagyható)
  • 2 teáskanál mustár
  • 4 db keményre főtt tojás

Elkészítése

A szalonna alá kevés vizet öntünk, üvegesre pároljuk, majd hozzáadunk egy kevés olívaolajat, és zsírjára pirítjuk. Hozzáadjuk a felkockázott vöröshagymát, rátörjük a fokhagymát, majd a csíkokra vágott húst is beleforgatjuk. Sóval és borssal fűszerezzük, majd fedő alatt puhára főzzük. Amikor a hús megpuhult, a főtt tojást karikára vágva hozzáadjuk, és az egészet összefőzzük.

Párolt krumplival vagy rizzsel tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/szekszardi-ragu/