Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csirkemell

Szárnyas receptek

Szezámmagos csirke

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A csirkemelleket vékony csíkokra vágjuk, majd bepácoljuk egy kevés fehérborba, borsba és cukorba. A borból nem kell sokat használni, csak épp annyit, hogy ellepje a csirkét. Ezt a páclevet hagyjuk állni körülbelül egy órán át, hogy az ízek jól átjárják a húst. Közben elkészítjük a tésztát, amely sűrű palacsintatészta lesz, de sósan készítjük el, és […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.06.21.

Hozzávalók

Elkészítése

A csirkemelleket vékony csíkokra vágjuk, majd bepácoljuk egy kevés fehérborba, borsba és cukorba. A borból nem kell sokat használni, csak épp annyit, hogy ellepje a csirkét. Ezt a páclevet hagyjuk állni körülbelül egy órán át, hogy az ízek jól átjárják a húst.

Közben elkészítjük a tésztát, amely sűrű palacsintatészta lesz, de sósan készítjük el, és hozzáadunk egy kevés sütőport is, hogy könnyedebb legyen. Miután a csirke egy órán át pácolódott, elkezdhetjük a sütést.

A máz elkészítéséhez annyi kanál ketchupot keverünk össze mézzel, amennyi ketchupot használunk. Ehhez fele annyi cukrot adunk, majd hozzákeverjük a szezámmagot és egy kevés fehérborecetet, hogy kellemes ízt kapjon.

A bepácolt csirkecsíkokat először a palacsintatésztába forgatjuk, majd forró olajban aranybarnára sütjük őket. A kisült csirkedarabokat azonnal beleforgatjuk a kész mázba, hogy szépen bevonja a csirkéket.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ételallergia: Tejmentes receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is