Csirke előkészítése:
A csirkemellet alaposan megmossuk és kis kockákra vágjuk.
Bundához:
Egy tálban összekeverjük a tojást, az étkezési keményítőt, a lisztet, az olajat, a sütőport és a sót. Kevés vizet adunk hozzá, hogy sűrű nokedli állagú masszát kapjunk. A csirkedarabokat beleforgatjuk a masszába, és állni hagyjuk, amíg elkészítjük a mázat.
Máz elkészítése:
Egy száraz serpenyőben megpirítjuk a szezámmagot, majd hozzákeverjük a ketchupot, a paprikakrémet vagy chilit, és a mézet. Az édes vagy csípős ízt ízlés szerint szabályozzuk. A máz legyen selymes állagú és jól bevonható.
Csirke sütése:
Egy serpenyőben vagy lábosban bő olajat hevítünk. A bundázott csirkedarabokat forró olajban barnára sütjük, majd papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat leitassuk.
Összeállítás:
A forró csirkedarabokat még melegen beleforgatjuk a mázba, ügyelve, hogy minden darabot egyenletesen bevonjon.
Tálalás:
A szezámmagos csirkét frissen, rizibizivel vagy sima párolt rizzsel tálaljuk. Friss zöldségekkel vagy salátával is kiváló.