Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Szezámmagos csirke recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg csirkemellfilé

Bundához

  • 1 db tojás
  • 3 evőkanál étkezési keményítő
  • 6 evőkanál finomliszt
  • 1 evőkanál olaj
  • 1,5 kávéskanál sütőpor
  • 1 csipet só
  • kevés víz

Mázhoz

  • 200 g ketchup
  • 2 evőkanál paprikakrém
  • 6 evőkanál méz
  • 3-4 evőkanál szezámmag

Elkészítése

Csirke előkészítése:

A csirkemellet alaposan megmossuk és kis kockákra vágjuk.

Bundához:

Egy tálban összekeverjük a tojást, az étkezési keményítőt, a lisztet, az olajat, a sütőport és a sót. Kevés vizet adunk hozzá, hogy sűrű nokedli állagú masszát kapjunk. A csirkedarabokat beleforgatjuk a masszába, és állni hagyjuk, amíg elkészítjük a mázat.

Máz elkészítése:

Egy száraz serpenyőben megpirítjuk a szezámmagot, majd hozzákeverjük a ketchupot, a paprikakrémet vagy chilit, és a mézet. Az édes vagy csípős ízt ízlés szerint szabályozzuk. A máz legyen selymes állagú és jól bevonható.

Csirke sütése:

Egy serpenyőben vagy lábosban bő olajat hevítünk. A bundázott csirkedarabokat forró olajban barnára sütjük, majd papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat leitassuk.

Összeállítás:

A forró csirkedarabokat még melegen beleforgatjuk a mázba, ügyelve, hogy minden darabot egyenletesen bevonjon.

Tálalás:

A szezámmagos csirkét frissen, rizibizivel vagy sima párolt rizzsel tálaljuk. Friss zöldségekkel vagy salátával is kiváló.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/szezammagos-csirke-2/