Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Szezámmagos csirke recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 db csirkemell filé
  • szezámmag
  • ketchup
  • méz
  • cukor
  • fehérbor
  • bors
  • fehérborecet
  • liszt
  • só
  • tojás
  • sütőpor

Elkészítése

A csirkemelleket vékony csíkokra vágjuk, majd bepácoljuk egy kevés fehérborba, borsba és cukorba. A borból nem kell sokat használni, csak épp annyit, hogy ellepje a csirkét. Ezt a páclevet hagyjuk állni körülbelül egy órán át, hogy az ízek jól átjárják a húst.

Közben elkészítjük a tésztát, amely sűrű palacsintatészta lesz, de sósan készítjük el, és hozzáadunk egy kevés sütőport is, hogy könnyedebb legyen. Miután a csirke egy órán át pácolódott, elkezdhetjük a sütést.

A máz elkészítéséhez annyi kanál ketchupot keverünk össze mézzel, amennyi ketchupot használunk. Ehhez fele annyi cukrot adunk, majd hozzákeverjük a szezámmagot és egy kevés fehérborecetet, hogy kellemes ízt kapjon.

A bepácolt csirkecsíkokat először a palacsintatésztába forgatjuk, majd forró olajban aranybarnára sütjük őket. A kisült csirkedarabokat azonnal beleforgatjuk a kész mázba, hogy szépen bevonja a csirkéket.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/szezammagos-csirke/