Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Szezámmagos csirkefalatkák recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0,5 kg csirkemellfilé

Mázhoz

  • 1 dl ketchup
  • 2 teáskanál étkezési keményítő
  • 2 evőkanál méz
  • 1 kávéskanál cukor

Páchoz

  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál fehérbor
  • 1 mokkáskanál fehér bors
  • só

Bundához

  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 evőkanál olaj
  • 2 db tojás
  • 3 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál étkezési keményítő
  • só
  • 2 dl víz

A díszítéshez

  • 1 teáskanál szezámmag
Szezámmagos csirkefalatkák

Elkészítése

Először a csirkemelleket nagyobb kockákra vágjuk. A pác hozzávalóit – például olajat, sót, borsot, fokhagymát, szójaszószt és egyéb fűszereket – alaposan összekeverjük, majd a húsokat ebbe a pácba tesszük. Pár órára hűtőben pihentetjük, hogy a csirkemell jól átvegye az ízeket.

A bundázás és sütés

A bundához szükséges alapanyagokat – lisztet, tojást, egy kevés keményítőt vagy sütőport – összekeverjük, hogy sűrű, de sima tésztát kapjunk. A pácolt húsdarabokat ebbe a bundába forgatjuk, majd forró olajban aranybarnára sütjük őket. Amikor a csirkemell darabok már ropogósak és átsültek, papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat felitassuk.

A máz elkészítése

A mázhoz való alapanyagokat – például mézet, szójaszószt, ketchupot vagy más édes-savanykás szószokat – összekeverjük egy tálban. A kisült húsdarabokat egyenként belemártjuk a mázba, hogy mindegyik darabot alaposan bevonja.

Végül a mázas csirkemell darabokat szezámmaggal megszórjuk, ami nemcsak látványos, de kellemesen ropogós textúrát is ad az ételnek.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/szezammagos-csirkefalatkak/