Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Szezámmagos kínai csirke recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Bundához

  • 6 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 db tojás
  • 1 egész csirkemell
  • csipet só
  • pici víz
  • 1,5 kávéskanál sütőpor

Mázhoz

  • ketchup
  • chili (erős pista)
  • méz
  • 3-4 evőkanál szezámmag
Kínai szezámmagos csirke kép

Elkészítése

A húst felkockázzuk. Egy tálban összekeverjük a lisztet, keményítőt, sót, tojást, olajat, sütőport és a vizet, majd sűrű masszát keverünk belőle. A kockára vágott húst beleforgatjuk a masszába, ügyelve arra, hogy a bunda teljesen befedje.

Elkészítjük a mázat: a ketchupot elkeverjük a chilivel (vagy Erős Pistával), a mézzel és a szezámmaggal.

A húst bő, forró olajban aranybarnára sütjük. Ahogy kivesszük az elkészült húst, rögtön beletesszük a mázba, megforgatjuk, majd tálra tesszük.

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/szezammagos-kinai-csirke/