Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Szezámmagos pulykaérmék salátával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 20 dkg pulykamell filé
  • 1 evőkanál zabpehelyliszt
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 teáskanál szezámmag
  • néhány csepp citromlé
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • diónyi vaj
  • só
  • bors

A salátához

  • 2 marék madárbegy saláta
  • 1 narancs
  • 1 teáskanál olívaolaj

Elkészítése

A pulykamellet megmossuk és ujjnyi vastagságú korongokat vágunk belőle (vigyázzunk arra, hogy a szálra merőlegesen vágjuk).

Leitatjuk a vizet egy papírtörlővel a húsról, majd sózzuk és borsozzuk.

Közben egy serpenyőbe olívaolajat öntünk és elkezdjük melegíteni.

Összekeverjük a lisztet a paprikával és a szezámmaggal. Ebbe beleforgatjuk a húskorongokat, majd a felforrósított serpenyőbe rakjuk. Amikor szép színt kap az egyik oldala (kb 2-3 perc), megfordítjuk és rátesszük a vajat, majd megsütjük a másik oldalát is. Néhány csepp citromlevet facsarunk rá.

Lefedjük 1-2 percre, majd forrón tálaljuk.

Sütöttem olívaolajon néhány szelet édesburgonyát is illetve narancsos madárbegy salátát készítettem. A salátát egy tányérra helyeztem, narancsszelettel kevertem. Kis olívaolajjal meglocsolva kínáltam.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/szezammagos-pulykaermek-salataval/