Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Szezámmagos pulykamell sült zöldségekkel, hollandi mártással recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg pulykamell
  • 2 tojás
  • finomliszt
  • szezámmag
  • burgonya
  • sárgarépa
  • brokkoli
  • konzerv bab
  • étolaj

A mártáshoz

  • 5 dkg vaj
  • 2 tojássárgája
  • citromlé
  • só
  • bors

Elkészítése

Először a pulykamellet szeletekre vágom, kiklopfolom és besózom, majd állni hagyom.

Közben a zöldségeket összevágom és egy pici étolajjal, sóval sütőben kb fél órán át sütöm 150 fokon. Végül pici petrezselyemmel megszórom.

A hollandi mártást elkészítem. A vajat megolvasztom. A tojássárgájához hozzáadok egy kanál vizet és jól kikeverem vízgőz fölött. Ezután hozzáadom a vajat. Ízlés szerint sózom, borsozom és egy fél citrom levét kifacsarom, majd a mártáshoz hozzáöntöm. Jól összekeverem és kész is.

A hús sütése a következő. A hússzeleteket megforgatom a lisztben, a felvert tojásban és végül a szezámmagban.

Forró olajban kisütöm és jöhet a tálalás.

Jó étvágyat hozzá!

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/szezammagos-pulykamell-sult-zoldsegekkel-hollandi-martassal/